Imbatranirea nu este usoara.

Nici pentru persoana care resimte efectele anilor, nici pentru membrii familiei acesteia.

Cand o persoana incepe sa imbatraneasca, membrii familiei sunt adesea solicitati sa ajute la treburile de zi cu zi – pregatirea mesei, spalatul rufelor sau chiar curatirea casei. In cele din urma, multe persoane ajung sa-i ajute pe cei dragi in moduri la care nu s-ar fi asteptat niciodata sau pentru boli si afectiuni pe care ei nu le-ar fi putut anticipa.

Contact

Daca tu crezi ca ai nevoie de ajutor, lasa-ne sa ti-l oferim.

AbosCare intelege ca acordarea de ingrijire celor dragi isi poate pune amprenta si ca poate schimba dinamica unei familii. Noi intelegem, deasemenea, ca foarte multe persoane se afla la o distanta de sute sau poate chiar mii de kilometri de cel care are nevoie de ajutor si ca acest lucru poate deveni deosebit de stresant.

AbosCare

Oferim ingrijire batranilor dar si bolnavilor sau persoanelor cu dizabilitati.

Ghid de ingrijire batrani la domiciliu: Informatii, Sfaturi & Sprijin

Cand o persoana incepe sa imbatraneasca, membrii familiei simt deseori nevoia de a ajuta la sarcinile de zi cu zi, care acum sunt o provocare pentru cel drag.

Acordarea de ingrijire batranilor isi poate pune amprenta pe o persoana si poate schimba dinamica unei familii. Deasemenea, poate deveni o sursa de stres, indiferent daca familia se afla aproape sau la mii de kilometri distanta.

Daca ai nevoie de ajutor trebuie sa stii ca nu esti singur. AbosCare ofera servicii de ingrijire batrani la domiciliu pentru numeroase familii din Bucuresti si Iasi. Te putem ajuta si pe tine!

Contacteaza-ne si vom pregati pentru tine un ghid de ingrijire batrani la domiciliu. Urmeaza pasii simpli prezentati in ghidul nostru de ingrijire batrani pentru a te asigura ca cei dragi tie primesc ingrijirea de care au nevoie.

Semne ca nevoile celui drag se schimba:

De cele mai multe ori este greu de spus cand imbatranirea afecteaza un membru al familiei. Nu ignora semnele de avertizare, pentru ca lucrurile mici se pot transforma intr-o provocare mai mare incredibil de repede. Iata cateva modificari in urma carora ar trebui sa incepi sa cauti ajutor:

  • Schimbari in relatiile batranilor cu familia si prietenii
  • Retragerea batranilor din interactiunile sociale
  • Comportamentul neobisnuit al batranilor, cum ar fi agitatia crescuta, comunicarea deficitara
  • Neglijarea ingrijirii personale de catre batrani, cum ar fi igiena sau nutritia
  • Pierderea memoriei de catre batrani
  • Proasta gestionare a finantelor de catre batrani, cum ar fi facturi neplatite sau achizitii neobisnuite

Date statistice:

Iti prezentam in continuare cateva date statistice despre ingrijire batrani la domiciliu:

  • O persoana care isi ingrijeste unul dintre parinti o face in medie 20 de ore pe saptamana timp de 4 ani
  • Unul din 3 adulti dintre cei care au grija de cineva batran din familie au de asemenea in ingrijire si un copil minor
  • O treime din ingrijitori isi ajuta asistatul sa se imbrace sau sa mearga la baie
  • Aproape doua treimi dintre cei care au pe cineva batran in ingrijire se invoiesc de la serviciu in timpul programului de lucru
  • Aproximativ 70% dintre ingrijitori primesc ajutor de la familie, prieteni sau vecini
  • O persoana care are grija de sot/sotie aloca mai mult de 30 de ore pe saptamana ingrijirii acestuita/acesteia si este mai putin probabil sa primeasca ajutor de la rude sau prieteni

Cum sa ai grija de tine:

Studiile arata ca cei care au un batran sau o batrana din familie in ingrijire sufera de depresie intr-o proportie mai mare decat persoanele care nu se afla in aceasta situatie. De fapt, unele studii arata ca nu mai putin de 50% dintre cei care au un batran sau o batrana din familie in ingrijire sufera de depresie accentuata.

De aceea, cand esti pus in situatia de a avea grija de cineva batran din familie, nu trebuie sa-ti neglijezi propriile nevoi. Tu esti cea mai importanta persoana in acest proces. Daca te epuizezi ajungi in situatia de a nu mai putea avea grija de tine si automat nici de persoana draga tine.

Ce sa faci ca sa eviti stresul ca si consecinta a ingrijirii unei persoane:

  • Ai grija de sanatatea ta. Lipsa de somn si nivelul ridicat al stresului iti pot influenta cu usurinta starea de sanatate. In cazul in care sesizezi ca ai momente de slabiciune fizica si mentala ar fi indicat sa consulti un doctor
  • Stai cateva ore pe saptamana departe de casa. Eventual iesi la o plimbare in parc sau chiar ia un pranz cu prietenii
  • Pastreaza legatura cu alte persoane. Evita sa te izolezi de prieteni sau alti membri ai familiei
  • Discuta cu un psihoterapeut despre efectele noului tau rol de ``ingrijitor``

Pasi catre o familie sanatoasa:

Sunt cateva lucruri pe care tu si intreaga familie le puteti face in momentul cand observati schimbari la cei dragi:

  • Evalueaza daca persoana draga tie, aflata in dificultate, isi poate desfasura in siguranta activitatile in casa, sau daca exista riscul ca acesteia sa i se intample ceva rau
  • Aranjeaza o intalnire cu toti membrii familiei pentru a discuta optiunile legate de ingrijirea de care este nevoie. Asigura-te ca dorintele persoanei ce va beneficia de ingrijire sunt respectate
  • Daca exista un declin vizibil in gandirea si rationamentul celui drag, consulta un medic specializat pentru o evaluare a functiei cognitive
  • Apeleaza la AbosCare pentru realizarea unui PLAN DE INGRIJIRE BATRANI PERSONALIZAT.
PASUL 1: Planul personalizat

Cu AbosCare poti fi sigur ca vei sti intotdeauna de ce servicii beneficiaza cei dragi tie. Dupa prima intalnire, noi vom pregatim un Plan personalizat de ingrijire batrani la domiciliu. Acest plan va fi adaptat nevoilor specifice ale persoanei care are nevoie de ingrijire.

Vom face recomandari precise asupra serviciilor despre care credem ca persoana draga tie ar trebui sa beneficieze. Intr-o intalnire ulterioara iti prezentam acest plan si il ajustam in functie de recomandarile tale.

PASUL 2: Alegerea ingrijitorului

Imediat ce planul de ingrijire batrani a fost aprobat de catre tine, incepem sa cautam cea mai potrivita persoana care sa se ocupe de ingrijirea la domiciliu. Sistemul nostru de selectare a ingrijitorului se baseaza pe o serie de factori: serviciile de care este nevoie, interesele celui ce va beneficia de aceste servicii, caracterele ingrijitorului si ale persoanei care va beneficia de ingrijire.

Avand o intelegere clara a situatiei in ansamblu, suntem capabili sa oferim cea mai potrivita persoana care sa se ocupe de ingrijirea la domiciliu. Bineinteles, daca este cazul, putem cauta si oferi un inlocuitor in cel mai scurt timp posibil.

PASUL 3: Monitorizarea

Ingrijitorii nostri intocmesc rapoarte detaliate despre ingrijirea si asistenta pe care le ofera batranilor. Aceste rapoarte sunt pastrate la sediul persoanei care beneficiaza de ingrijire si pot fi consultate in orice moment. Sistemul nostru de facturare ofera o descriere detaliata a serviciilor efectuate, astfel ca nu veti primi niciodata o factura neclara.

Personalul nostru de supraveghere va efectua in mod regulat vizite neanuntate la domiciliul persoanei care primeste ingrijire pentru a se asigura ca ingrijitorii nostri respecta cu strictete Planul de ingrijire batrani personalizat si indicatiile tale.