Pe masura ce limitarile batranilor sau bolnavilor evolueaza, chiar si igiena de baza poate deveni o provocare. Știm asta foarte bine din centrele pe care le conducem de decenii (atenție – am lansat și cel mai recent serviciu – azil bătrâni București.

Indiferent de nivelul de asisenta de care cei dragi au nevoie – ne eferim în acest caz la cei care au nevoie de suport la propriul domiciliu, noi ne putem adapta:

  • Asistenta la imbaiere si dus
  • Igiena pentru cei imobilizati
  • Barbierit
  • Igiena orala
igiena abos care - produse de calitate
igiena abos care - baie cu felii de lamaie
igiena abos care
poza igiena aboscare

Întrebări și răspunsuri

În funcție de nevoile unei persoane, serviciile de igienă personală pot include ajutor pentru îmbăiere, șamponare, periaj pe dinți, bărbierit și folosirea toaletei. De asemenea, poate fi oferită asistență pentru îmbrăcare și îngrijire. Servicii specializate, cum ar fi îngrijirea rănilor sau îngrijirea incontinenței, pot fi, de asemenea, necesare pentru unele persoane. Serviciile de igienă personală sunt o parte importantă a menținerii oamenilor sănătoși și confortabili. Acestea pot ajuta la îmbunătățirea calității vieții unei persoane și o pot asigura că rămâne curată și sănătoasă.

Există o varietate de motive pentru care este important să folosiți o persoană calificată pentru servicii de îngrijire și igienă. Unul dintre cele mai importante motive este că poate ajuta la prevenirea răspândirii germenilor și a bolilor. Serviciile de toaletare și igienă pot ajuta, de asemenea, la îmbunătățirea stimei de sine și a bunăstării generale a unei persoane. În plus, folosirea unui profesionist calificat poate asigura că individul primește cea mai bună îngrijire și atenție posibilă.

Igiena corporală este necesară pentru persoanele în vârstă, deoarece aceștia sunt mai susceptibili la germeni și boli. O bună igienă ajută la prevenirea problemelor pielii, a cariilor și a altor probleme de sănătate. Este important ca persoanele în vârstă să se spele des pe mâini, mai ales înainte de a mânca. De asemenea, ar trebui să facă duș sau baie regulat și să se spele pe dinți de două ori pe zi.

Deși o igienă orală corectă este esențială pentru toată lumea, este deosebit de importantă pentru cei în vârstă sau bolnavi. Iată câteva lucruri de reținut:
– Spălați-vă dinții de cel puțin două ori pe zi, și de preferință după fiecare masă. De asemenea folosiți un periaj corect.
– Folosește o periuță de dinți cu peri moi și înlocuiește-o la fiecare trei luni.
– Foloseste ata dentara zilnic pentru resturile alimentare și apa de gură.
– Consultați-vă regulat medicul dentist pentru controale și curățăripentru a preveni alte complicații grave.
– Evitați alimentele și băuturile dulci, care pot provoca carii dentare.