Asistenta fizica

Pentru cei batrani sau bolnavi asistentele angajate de AbosCare ofera sprijin intr-o serie de situatii specifice:

  • Ajutor la imbracat
  • Pozitionarea in scaun sau pat
  • Ajutor la deplasarea prin locuinta
  • Ajutor pentru cei aflati in scaun cu rotile
asistenta fizica
asistenta fizica si ingrijre medicala

Întrebări și răspunsuri

Serviciile de ajutor deplasare prin locuință sau în afara ei sunt cel mai frecvent utilizate pentru a oferi asistență persoanelor în vârstă sau persoanelor cu dizabilități care au nevoie de ajutor în activitățile vieții de zi cu zi, cum ar fi deplasarea prin casă, mersul la toaletă dar și îmbăierea, îmbrăcarea sau îngrijirea. Serviciile de ajutor pot fi de asemenea utilizate pentru a asigura menaj, pregătirea mesei și transport. Acestea sunt furnizate de obicei de un asistent medical la domiciliu sau de un asistent de îngrijire personală.

O persoană care oferă asistență fizică ar trebui să fie plin de compasiune, răbdare și să aibă o etică puternică a muncii. De asemenea, ar trebui să poată comunica eficient cu oamenii de care au grijă și să aibă o bună înțelegere a corpului uman. Totodată, aceștia ar trebui să fie calmi, grijulii și înțelegători, ar trebui să poată lucra cu o varietate de oameni și să poată face față situațiilor dificile.

Serviciile de asistență personală sunt în mod obișnuit pentru persoanele care pot trăi independent, dar au nevoie de ajutor pentru activitățile vieții de zi cu zi, cum ar fi scăldat, îmbrăcat sau deplasare. Îngrijirea la domiciliu, pe de altă parte, este pentru persoanele care au nevoie de asistență și supraveghere mai extinsă și, de obicei, locuiesc într-un azil de bătrâni, într-o comunitate de locuit asistată sau în locuința proprie.

Vârstnicilor le poate fi greu să se îmbrace, așa că este important să alegeți pe cineva calificat care să le ofere asistență la îmbrăcat. Persoana pe care o alegeți ar trebui să fie răbdătoare și blândă la locul de muncă. Ar trebui să poată ajuta persoanele în vârstă cu sarcini precum îmbrăcarea hainelor, legarea pantofilor sau perierea părului.