Insecuritatea financiară o dată cu înaintarea în vârstă

Nesiguranța financiară o dată cu înaintarea în vârsta este o problemă pentru mulți oameni. Insecuritatea financiară poate fi o problemă serioasă pentru oameni pe măsură ce îmbătrânesc. Un motiv pentru aceasta este că mulți se confruntă cu o scădere a veniturilor.

Acest lucru se poate datora pensionării, problemelor de sănătate sau altor factori. În plus, costul vieții crește adesea pe măsură ce oamenii îmbătrânesc, ceea ce face mai dificil să-și permită nevoile de bază. Acești factori pot duce la anxietate și stres, care pot avea efecte negative asupra sănătății generale.

Acest text vine în continuarea articolului precedent: “Îmbătrânirea și pierderea sensului în viață

Există mai mulți pași pe care oamenii îi pot face pentru a ajuta la abordarea insecurității financiare mai târziu în viață. De exemplu, economisirea de bani ori de câte ori este posibil și crearea unui buget de siguranță vă pot ajuta să vă asigurați că, mai târziu cheltuielile vor fi gestionabile. Căutarea de sfaturi de la profesioniștii financiari poate fi, de asemenea, utilă în elaborarea unui plan de abordare a preocupărilor financiare.

Lipsa unor economii

Există un procent mare de persoane în vârstă care nu au economii pentru pensii. Un studiu recent arată că, peste 50% dintre persoanele cu vârsta cuprinsă între 55 și 64 de ani nu au economii pentru pensii. Acest număr a crescut la peste 62% pentru cei cu vârsta cuprinsă între 65 și 74 de ani.

Această lipsă de economii este o preocupare majoră, deoarece îi lasă pe mulți vârstnici fără o plasă de siguranță în ultimii ani de viață. Ei pot fi obligați să se bazeze pe beneficiile pe care le oferă statul, care nu sunt întotdeauna suficiente pentru a acoperi costurile de trai. În plus, s-ar putea să fie nevoiți să-și vândă casele sau să facă economii la mâncare pentru a acoperi cheltuielile.

Există mai multe motive pentru această lipsă de economii. Una este că mulți oameni încep să economisească pentru pensie prea târziu în viață. Un alt motiv este că lucrătorii adesea nu au acces la planurile de pensionare sponsorizate de angajator.

Îngrijire medicală: Multe persoane în vârstă nu își permit să plătească pentru medicamente sau îngrijire medicală de specialitate

Asistența medicală poate fi costisitoare, în special pentru persoanele în vârstă care ar putea avea nevoie să ia medicamente de specialitate sau să plătească pentru controale regulate. Pentru mulți oameni, această cheltuială poate fi imposibilă și poate duce la o mare insecuritate financiară. În unele cazuri, singura modalitate de a obține îngrijirea de care au nevoie este să se îndatoreze. Aceasta poate fi o problemă majoră pentru oamenii în vârstă, care sunt deja mai predispuși să aibă probleme de sănătate.

Există câteva lucruri pe care vârstnicii le pot face pentru a-și gestiona costurile de asistență medicală. Una este să întrebe medicul dacă există medicamente mai puțin costisitoare care pot funcționa pentru ei. O alta este să găsească un bun plan de asigurare suplimentară care să acopere aceste costuri. Și, în sfârșit, este important să aibă o alimentație corectă, să rămână sănătoși și să evite spitalizările costisitoare ori de câte ori este posibil.

Mâncare: Oamenii înaintați în varstă se luptă adesea să-și permită mâncarea chiar mâncarea

În România, unul din șase seniori trăiește în sărăcie, iar pentru cei peste 65 de ani, insecuritatea alimentară este o problemă serioasă. Un studiu recent a constatat că aproape jumătate dintre bătrâni se luptă să-și permită propria mâncare. Această problemă se va agrava pe măsură ce populația îmbătrânește și tot mai mulți oameni se vor baza doar pe veniturile de la stat sau ajutorul social.

Din păcate, acest ajutor este de multe insignifiant în raport cu nevoile acestor, lucru ce este susținut și de Biroul Recensământului al SUA care afirmă: „Pachetele de asistență pentru nevoile adulților în vârstă indică dificultăți în a-și asigura îngrijirea sănătății, hrana, adăpostul și alte necesități.” (Sursa: https://www.census.gov/library/stories/2021/10/what-happens-when-older-adults-struggle-to-make-ends-meet.html )

Bătrânii trebuie adesea să facă alegeri dificile între a cumpăra alimente și a plăti pentru alte lucruri esențiale, cum ar fi locuința și medicamentele. Ei pot, de asemenea, să sară peste mese sau să rămână fără nutrienți importanți. Acest lucru poate duce la probleme de sănătate, inclusiv malnutriție și boli cronice.

Există și aici câteva lucruri de făcut care pot ajuta persoanele în vârstă care se luptă cu insecuritatea alimentară. Autoritățile locale și organizațiile nonprofit oferă adesea mese gratuite sau la preț redus, produse alimentare sau mese livrate la domiciliu.

Dacă ești în căutare de un azil de bătrâni București unde personalul este dedicat și profesionist, la Abos Care persoanele în vârstă beneficiază de 3 mese gustoase și hrănitoare pe zi, la un preț accesibil, precum și de o îngrijire atentă și empatică.

 batranel feciricit

02 batranel feciricit

Insecuritatea financiară odată cu înaintarea în vârsta este o problemă serioasă care trebuie abordată cât mai rapid

De la an la an, putem observa că, tot mai mulți bătrâni se luptă pentru a-și permite lucrurile esențiale pentru un trai decent. Această problemă este gravă și trebuie rezolvată cât mai curând posibil. Adulții în vârstă sunt din ce în ce mai predispuși să se confrunte cu sărăcia și să aibă dificultăți în a plăti pentru nevoile de bază, cum ar fi hrana și locuința.